casals d'estiu 2023

L’acció de GamLab es basa en els valors de la justícia social, la llibertat, l’autonomia personal, el pensament crític i el compromís.

Per altra part, entenem el joc com una eina pedagògica de primer ordre. Apostem per la innovació educativa i la implantació de processos gamificats: el Casal d’estiu és un gran joc!

Però aquest joc respon a un projecte educatiu. Aquest sempre segueix els eixos de l’esperit crític, el treball en equip, l’educació emocional i inclusiva:

  • Dona continuïtat al Projecte Educatiu del Centre (PEC) i fa seu l’ideari de l’Escola.
  •  Fonamentat en el diàleg, el joc, l’experimentació i l’aprenentatge basat en projectes.
  •  Vetlla per un ambient estimulant de les capacitats d’imaginar i emprendre.

El joc és una activitat fonamental per a l’ésser humà i en depèn la seva evolució, el desenvolupament i la maduració. És una activitat física i mental basada en objectius, regles, reptes i la interactivitat.

Agafar el joc com a mètode ens permet treballar i aprofundir en la psicomotricitat, la subjectivitat i intersubjectivitat, el desenvolupament cognitiu, les normes compartides i l’esperit crític.

L’eix d’animació és la història fantàstica en la qual ens submergim quan entrem cada dia al Casal. Ens sorprèn, ens desafia, ens commou, demana la nostra participació i ens obliga a imaginar un món millor. Respon als objectius pedagògics i permet integrar les activitats.

A GamLab disposem d’experiència i recursos en interpretació, arts musicals i escèniques, caracterització, escenografia i mitjans audiovisuals per tal que el Casal d’estiu sigui una experiència màgica. Actualment tenim tres eixos d’animació per a desenvolupar els casals d’estiu, tots els quals responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030:

 

AGENTS GAMLAB I ELS SABOTEJADORS DEL TEMPS

GamLab és un centre d’intel·ligència ultrasecret que mira de solucionar els problemes que causen els turistes temporals. Amb l’ajuda del capità Gamilab, del seu ajudant Capsigrany i de la intel·ligència artificial TITUX ens embarcarem en missions d’alt secret a través de la nostra porta temporal. Reconstruirem els Jardins penjants de Babilònia, coneixerem la princesa Nefertari a l’Antic Egipte, ajudarem els mercaders de Fenícia i, fins i tot, salvarem la vida de l’emperador August.

 

salvem la Música!

 

Enguany la nostra ciutat ha estat elegida per acollir l’aclamat concurs televisiu «Tu sí que ho petes!». Practicarem la dansa, el cant, la percussió i la interpretació, per acabar portant a escena un musical espectacular! Però de sobte la música cessa i s’apaguen els llums… una estranya presència anomenada Megasilence s’ha proposat fer desaparèixer la música del nostre planeta, i ens vol fer callar per tots els mitjans. Li ho permetrem? Cada setmana donarem a conèixer estils musicals i danses d’un continent del món diferent. Construirem instruments, enregistrarem actuacions i ens convertiren en artistes per demostrar que res pot aturar la música.

L’ILLA DE LA CALAVERA

Al port de Bristol un personatge ben estrafolari crida que necessita valents mariners i marineres per anar a la recerca d’un tresor. Algú li hauria de dir que anunciar als quatre vents la recerca d’un tresor no és bona idea, i menys encara envoltat de vells llops de mar arribats de mig món. Sigui com sigui, sembla tenir el plànol d’una illa amb una X… Clar que, de ben poca cosa servirà perquè… no sabem de quina illa es tracta! Haurem de començar a provar sort, d’illa en illa, a bord del nostre gran vaixell, el Medusa. Viatjarem a Avalon, l’illa de les fades, a San Borondón, l’illa que apareix i desapareix en la boira, Làputa, l’illa voladora que un dia visità en Gulliver, Nassau, l’illa dels pirates i, per descomptat, la maleïda Illa de la Calavera.

 

L’equip educatiu encarregat de la planificació, la programació i la intervenció del Casal d’estiu és un conjunt de professionals experts en cada àmbit.

Contractem l’equip educatiu seguint les indicacions del Conveni del lleure (jornada indirecta inclosa) amb antelació suficient i en una proporció de monitors/es superior al mínim que marca la normativa del lleure.

Contractem persones vetlladores per a fomentar activament l’autonomia dels infants amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE).

Possibilitat de tenir personal en pràctiques fora de ràtio com a reforç a l’equip educatiu.

L’EIX D’ANIMACIÓ

 

L’horari del casal serà de 9 a 13 h. S’ofereix, també, de 8 a 9 h servei d’acollida. De 13 a 15 h servei de menjador i, per últim, de 15 a 17 h casal de tarda amb racons.

Les activitats dirigides estan adaptades a cada grup d’edat, programades d’acord amb els objectius pedagògics, integrades a l’eix d’animació, testejades prèviament per l’equip educatiu, i es realitzaran segons el treball per projectes de cada grup d’edat. Inclouen un espai diari de rebuda, presentacions escenificades i interactives de l’eix d’animació, jocs moguts, gimcanes, treballs manuals, tallers, jocs d’aigua, jocs d’interior, de pistes i de rol, i un espai diari de cloenda.

Altres activitats setmanals previstes són les sortides a la piscina municipal, les sortides a la platja, les visites culturals i lúdiques a diverses activitats externes que el municipi de Tarragona posa a la nostra disposició, les actuacions i festes per a tota la família els divendres, i la nit al casal.