Capses d'Aprenentatge de Santa Tecla 700.

 L’Ajuntament de Tarragona volia commemorar com cal el 700 aniversari de l’arribada del Braç de Santa Tecla, i ho va fer pensant en els nens i nenes de la ciutat. D’aquesta manera va comptar amb GamLab per al disseny exclusiu de cinc capses d’aprenentatge destinades a les escoles de Tarragona. El projecte va culminar amb l’entrega de 180 capses a 36 escoles locals, Capses que versen sobre la cultura popular de la Festa Major de Tarragona.

A continuació us expliquem algunes de les claus d’aquest projecte didàctic de gran impacte per a la cultura popular de la ciutat:

cataleg capses.indd

 • Una acurada tasca d’investigació: una fase prèvia de documentació ens ha permès transmetre, al llarg dels diversos reptes didàctics, aquelles particularitats de la nostra Festa Major menys coneguts. Les nostres capses conviden l’alumnat de primària a descobrir els diversos elements de la Festa, els seus orígens i la seva història.


 •    Didàctica per competències: les Capses de Santa Tecla no s’han limitat a donar a conèixer una sèrie de continguts sobre la nostra Festa Major. Més enllà d’això, aprofiten els seus diversos elements com un eix atractiu a partir del qual treballar les diverses competències del currículum del cicle inicial de primària de forma globalitzada i motivadora.


  •    Reptes didàctics gamificats: la trajectòria de l’equip pedagògic de GamLab dins l’àmbit de la ludificació ha permès articular les cinc capses a través de desafiaments divertits i sorprenents. A GamLab entenem el joc com una activitat universal i fonamental per a l’ésser humà, fins al punt que en pot dependre el seu desenvolupament i la maduració. El joc planteja un problema o dissonància cognitiva, aquesta ens mou a una recerca i, ella, al descobriment que perseguíem. El joc ha de suposar un repte ni massa fàcil, cosa que avorreix, ni massa difícil, cosa que genera frustració.


Capses d'Aprenentatge de Sant Pere

Les regidories d’Educació i de Cultura i Política Lingüística de Reus desitjaven un material pedagògic per activar el programa de la Festa Major a les Escoles. Amb aquest objectiu van confiar en GamLab, fent-nos l’encàrrec d’unes capses d’aprenentatge que promoguessin la Festa Major a tots els centres educatius reusencs. L’acte de lliurament de les Capses de la Festa Major va fer-se a La Palma, acte en el qual van participar representants dels centres, els gegants Vitxets i la Mulassa. El projecte va consistir en cinc capses d’aprenentatge a través de les quals els i les alumnes poden descobrir els elements del seguici festiu de la Festa Major de Reus. Van lliurar-se un total de 150 capses d’aprenentatge a 30 escoles de la ciutat.

Capses d'aprenentatge per a l'empresa d'aigües de Tarragona.

L’empresa EMATSA, dedicada al subministrament d’aigua als municipis de Tarragona, Els Pallaresos, La Canonja i El Catllar ha confiat en GamLab per al desenvolupament d’un projecte didàctic que expliqui a l’alumnat de primària i secundària els cicles natural i urbà de l’aigua i la importància del seu estalvi. Neix així un projecte consistent en tres capses d’aprenentatge dissenyades per a diversos cursos de primària i secundària. A través d’elles descobrirem fenòmens tan importants per a la nostra vida diària com el cicle integral de l’aigua, la depuració i el reaprofitament d’aigües.

Capses d'aprenentatge per a la Comissió Europea

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona ha confiat en GamLab per al desenvolupament d’un projecte didàctic que acosti la UE a l’alumnat de secundària. El projecte ha cristal·litzat en sis capses d’aprenentatge que ajuden a entendre el funcionament de la Unió Europea a partir de reptes competencials, destinades a l’alumnat de 3r d’ESO.

Capses d'aprenentatge de la diversitat.

La Fundació sanitària Xarxa Sta. Tecla estava buscant una manera de donar a conèixer la Sisu, un personatge que vol visibilitzar i normalitzar les persones amb diversitat. Quina millor manera de fer-ho que adreçant-se als més petits i petites? És així com va confiar en la cooperativa GamLab per al disseny i edició de cinc capses d’aprenentatge que es distribuiran de forma seqüenciada a totes les escoles de Tarragona.

Capses d'aprenentatge de la cultura popular de Girona

Actualment, estem treballant una sèrie de cinc capses diferents per a les escoles de la ciutat de Girona. L’Ajuntament de Girona ha confiat en GamLab per tal de desenvolupar un projecte que faci arribar les llegendes de la ciutat als gironins i gironines més petits.

Capses d'aprenentatge del calendari de les festes populars catalanes.

Just encetem aquest projecte sota l’encàrrec del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, gràcies al qual les nostres capses arribaran a les escoles dels deu municipis que formen part d’aquesta unió: Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot.