SÈRIE AVENTURA:
LA RELÍQUIA ROBADA
Cicle mitjà o superior

Sèrie de cinc capses en la qual els i les alumnes es converteixen en agents GamLab que han de viatjar arreu del món per enxampar la lladre d’una relíquia del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Cada capsa pertany a un dels països que visitaran: Marroc, Nigèria, Xina, EUA i Veneçuela. Allí coneixeran personatges reals d’aquells països que els proposaran reptes competencials, físics i artístics per tal de descobrir on s’amaga la lladre.
 
Al final de cada capsa, la lladre deixa una pista de quin lloc de Catalunya ha amagat la relíquia de manera que la capsa posa especial èmfasi en l’àrea de geografia a proposant uns reptes que serviran perquè més endavant els alumnes s’autoavaluïn.
 
Els reptes també estan lligats als països que visiten i als seus costums, de manera que a la Xina faran cal·ligrafia o practicaran amb el diàbolo; als EUA jugaran a jocs dels nadius americans, a Nigèria es confeccionaran una màscara africana, etc.

Les cinc capses d’aprenentatge

DESTINACIÓ
LA XINA

La xina és el país més poblat del món i el tercer més gran. Trobar la persona que cerqueu pot ser molt difícil, però no heu d’oblñidar que tindreu ajuda. Busqueu l’enllaç i demostreu la vostra habilitat, intel.lència i creativitat al bell mig continent asiàtic.

 
 

DESCOBRINT
VENEÇUELA

Veneçuela és un país ubicat al nord de Sud-amèrica que es va independitzar d’Espanya fa dos-cents anys. Ple de paratges naturals com platges banyades pel mar del Carib, selves frondoses i altes muntanyes, Veneçuela és un indret ideal on amagar-se. Així que caldrà que pareu atenció si voleu seguir el rastre de l’Alícia.

OBJECTIU:
NIGÈRIA

Nigèria és el país més poblat de l’Àfrica i, per aquest motiu, se’l coneix com «el gegant africà». Antiga colònia britànica, Nigèria és un país on conviuen uns 250 grups ètnics diferents i en el qual es parlen més de 500 llengües diferents. En resum, un país curull de varietat on és fàcil que l’Alícia passi desapercebuda. 

EXPLORANT
MARROC

L’Alícia Sobrequés s’amaga en algun racó de Marràqueix. Per trobar-la haureu de buscar aliances dins d’una ciutat plena de bullici i aprendre a orientar-vos entre els carrers estrets i les places que formen la Medina de Marràqueix, un espai de gran valor patrimonial pleníssim de vida. 

EN RUTA PELS
EEUU

Els Estats Units d’Amèrica formen part del nostre imaginari. Poques coses ens poden sorprendre d’un país que hem vist reflectit en tantes pel·lícules. La vostra missió us porta a la zona de Califòrnia, Arizona i Utah a la recerca de l’Alícia Sobrequés.