Sèrie Chronos

Sèrie de cinc capses que permetran als i les alumnes conèixer de primera mà les cinc etapes de la història de la humanitat. Es convertiran en arqueòlegs per descobrir els misteris que s’oculten a la prehistòria, l’edat antiga, l’edat mitjana, l’edat moderna i l’actualitat.

Les cinc capses d’aprenentatge

 

La prehistòria

Submergiu-vos en l’època més extensa de la nostra existència i experimenteu què va ser la prehistòria. Podreu sobreviure en un món primitiu? Sabreu fer eines de pedra o encendre foc amb la pedra foguera? Descobriu com apareix el llenguatge, l’art i les religions.
Convertiu-vos en Homo sapiens per assolir una fita que cap altra espècie va aconseguir: dominar la natura.
 
 

L’edat antiga

Desxifreu els primers textos escrits provinents de civilitzacions tan separades com l’antiga Mesopotàmia i l’imperi Inca. Recorreu els deserts egipcis ajudant a irrigar els camps de cultiu. Apreneu les bases de la ciència actual de la mà de les grans ments de l’antiga Grècia. Apreneu dels fenicis l’art del comerç i, a bord dels vaixells romans, consolideu l’ús dels denaris.

L’edat mitjana

Deconstruïu la nostra llengua per trobar-ne els orígens, jugueu amb les paraules i expliqueu la vostra rondalla. Sabeu qui era qui al món feudal? Jugueu per descobrir-ho i no oblideu pagar les rendes senyorials. De les bruixes apreneu els usos de les plantes remeieres i la veritat sobre la pesta i les danses de la mort. «Despertaferro!», acompanyeu als almogàvers en les seves aventures.

81AE12D7-8047-4CAE-91AC-6E75C16E3662

L’edat moderna

Reviviu el xoc cultural de l’era de l’exploració en la qual el poble europeu va colonitzar Àfrica i Amèrica i va mostrar la seva pitjor cara al món. Poseu a prova les vostres habilitats de cal·ligrafia contra la velocitat de la impremta. Avanceu en el camp de ciència amb l’ajuda del mètode científic i construïu un telescopi. I escolteu les cançons que expliquen el nostre passat.
 

 

L’edat contemporània

Aquest és el nostre present d’uns i zeros. L’anomenat llenguatge binari governa el món tecnològic en què vivim, però abans d’arribar als ordinadors vam haver de revolucionar la indústria. Passeu de la màquina de vapor al funcionament intern d’un ordinador. Enfronteu heroïnes i herois contra els monstres dels nostres temps. I, no oblideu que la desobediència ens han regalat grans progressos.