THE BUG BOXES:
Cicle inicial o mitjà

Sèrie de cinc capses que tracta sobre les bestioles que podem trobar als patis i als parcs.
L’aventura comença quan els i les alumnes es converteixen en entomòlegs per ajudar a aquestes petites criatures a recuperar la seva casa. A partir d’un treball globalitzat, els i les participants aniran descobrint per què les bestioles s’han quedat sense casa i com construir un hotel d’insectes per a elles.
 
Aquesta sèrie treballa tots els àmbits, però posa un accent especial a l’àrea de llengua estrangera amb l’aparició d’un parent anglès que acompanya a les bestioles que guien la història.
 
Mesurar distàncies amb una cinta mètrica de formigues, calcular temperatures a diversos espais de l’escola, pol·linitzar flors com si fossin abelles i caçar pugons com una marieta, són alguns dels molts reptes que contenen les capses.

 

Les cinc capses d’aprenentatge

LES FORMIGUES

Hi ha tantes formigues al món que si les poguéssim pesar, pesarien més que tots els animals vertebrats de la Terra.

Quin munt de formigues, eh? I de molts tipus diferents. N’hi ha de negres, de vermelles, de verdes i, fins i tot, metàl·liques. N’hi ha que són molt petites i n’hi ha que poden ser com un dels vostres dits!

Obriu la capsa i descobriu més coses d’aquestes bestioles tan majoritàries. 

 
 

les marietes

Les marietes són boniques i solitàries. Se les coneix com les amigues dels grangers perquè són unes depredadores temibles. Sí, ho heu llegit bé. Són carnívores i els agraden els tiberis abundants!

I no us penseu que totes són vermelles. Buscant, buscant, en podeu trobar de grogues, verdes i carabasses.

Obriu la tapa per saber més coses d’aquestes bestioles tan estimades.



les abelles

Les abelles tenen uns poders increïbles! No només fan la mel i la cera sinó que també són responsables que moltes plantes es puguin reproduir.

Un dels científics més importants de la història, Albert Einstein, va dir que sense abelles, la humanitat s’extingiria en quatre anys!

Però no us heu de preocupar. Encara hi ha moltes d’aquestes bestioles que fan mel i, dins d’aquesta capsa, descobrireu molts dels seus poders…

 

cuc bola

Sabeu que fa 100 milions d’anys ja hi havia cucs de bola? Els humans vam començar a existir fa menys de 5 milions d’anys. En canvi, els cucs de bola són tan antics com els dinosaures!

Moltes vegades sentireu que els diuen porquets de Sant Antoni. Potser perquè mengen molt. Els cucs de bola són descomponedors i mengen les restes podrides dels animals i plantes.  Esbrineu quantes coses no sabeu d’aquestes bestioles que van conviure amb els tiranosaures.



les papallones

Al món hi ha unes 180.000 espècies de papallones diferents.

Això són moltes espècies! Penseu que d’espècies humanes només n’hi ha una i de mamífers uns 6.400.

Hi ha papallones de molts colors diferents, però les més abundants són les que volen de nit i no tenen les ales plenes de colors. A veure quins secrets desconeguts d’aquestes bestioles trobeu dins de la capsa…